Çağrı Merkezi

Pırlantanızı Neye Göre Seçiyorsunuz

Pırlantanızı Neye Göre Seçiyorsunuz
18 Mayıs 2023
Pırlantanızı Neye Göre Seçiyorsunuz

Alacağınız pırlanta siz onu elden çıkarmadığınız sürece her zaman sizinle beraber olacak. Sevginin sembolüne dönüşen pırlanta hem ideal bir hediye hem de kendinize değerli bir ödül. Parıltısıyla sizin hayatınızın bir parçası olacak pırlantanızı seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Oldukça değerli olan pırlantayı alırken birçok araştırma yapmanız gerekiyor. Sahteciliğin önüne geçen birçok kural ve önlem var. Pırlantanızın kalitesinden ve değer kaybetmeyeceğinden emin olun.

Pırlanta - 4C Kuralı

Pırlantanızı alırken en önemli unsur: Pırlantanın 4C kuralına uyup uymadığıdır. Pırlantanın değerini belirleyen bu kurallar; Renk(Color), Berraklık (Clarity) Kesim (Cutting) ve Karat (Carat) olarak sıralanır. Ayrıca benzer pırlantalar arasında ayrım yapmak ve fiyatını belirlemek içinde yardımcı olurlar. Bu kuralların doğruluğundan emin olmak için bir uzmana ya da sertifikalı pırlanta satan yerlere danışmanız gereklidir.

Pırlanta Sertifikası

Pırlanta sertifikanız, pırlantanızın kimliği rolündedir ve içinde 4C kuralı dahil olmak üzere birçok detaylı bilgi yer almaktadır. Sertifikalı pırlanta alırken şüpheye düşmenize gerek yok. Neyi arayacağınızı bilecek ve bir pırlanta kalitesini, değerini kolayca görebileceksiniz… Satın alabileceğiniz fiyat aralığınızda ki pırlantayı etkili bir şekilde seçmeye ve kalite, boyut faktörlerini en üst düzeye çıkartmış olacaksınız.

Tarz

Satın alacağınız pırlantanın siz değiştirmediğiniz sürece her zaman sizinle olacağına değinmiştik. Peki alacağınız pırlanta modelini uzun yıllar beğenerek kullanabilecek misiniz? Bunun için sizin tarzınızı yansıtan bir modeli seçmeniz gereklidir. Örneğin, yüzükte mi yoksa kolyede mi pırlantanızı tercih edersiniz? Yoksa küpe ya da bileklikte mi? Çok taşlı modellerden mi hoşlanıyorsunuz? Yoksa daha sade mi? Birbirinden farklı pırlanta tasarım ve model çeşitlerini inceleyerek size ait olan pırlantayı seçebilirsiniz. Tabi kalitesini kontrol etmeyi unutmadan!

Yorum bırakın
Toplam Yorum Sayısı 0
Captcha
Henüz yorum eklenmemiş
Loading
İşleminiz Sürüyor, Lütfen Bekleyiniz