Çağrı Merkezi

BGM Pırlanta Nedir? NO BGM

BGM Pırlanta Nedir? NO BGM
18 Mayıs 2023
BGM Pırlanta Nedir? NO BGM

Pırlanta alırken 4C kriteri kadar önemli bir detay daha vardır buda taşın BGM olup olmadığıdır. BGM (Brown, Green, Milky) renklerinin baş harflarinde oluşur.
BGM; uluslararası laboratuvarlarda baz alınan sertifikada belirtilen bir kriter değildir. Laboratuvarlar pırlanta renklerini derecelendirirken BGM kriterini göz önünde bulundurmazlar. BGM olan bir pırlanta laboratuvarda D-E-F-G renk olarak sınıflandırılabilir.

 

Brown Diamond (Kahverengi Pırlanta)

Taşın doğal olarak kahve rengimsi renkte olmasıdır. Brown taş renk skalasında yer almaz "I-J-K.." gibi değerlendirilmez. Brown pırlanta ve sarı renkteki pırlanta birbirinden farklıdır.

Brown Diamond - Kahverengi Pırlanta

 

Green Diamond (Yeşil Pırlanta)

Genellikle Afrika ülkesi Zimbabwe'den elde edilen elmaslardır. Yapısı itibari ile Yeşilimsi bir tona sahiptir. Alt ve üst tonları vardır.

 

Milky Diamond (Sütlü, Bulanık Pırlanta)

Bu taşlara Gri, Sütlü, Bulutlu, Donuk, Soluk, Bulanık, Mat diyebiliriz. Milky pırlanta çok fazla parlamaz. Genellikle floresanslı taşlarda bulunur. Milky berraklık kapsamı olarak sayılmaz, derecelendirilmez. Ayrıca Milky ve Floresans birbirinden farklı şeylerdir.

Milky Diamond - Sütlü, Bulanık Pırlanta


TTLB, TTLC, OWLB, NWLB, TLB gibi farklı şekillerde anılabilir bunlar da BGM pırlantanın kendi içerisinde tonlarını gösterir.


Laboratuvarlar genel olarak J rengi ve üzeri bir pırlantanın BGM tonlarını derecelendirmez. Bu pırlantaların tonları sadece görsel inceleme ile değerlendirilebilir.

Genellikle pırlanta satarken tüketiciye pırlantanın BGM ile ilgili bilgi vermezler. BGM bir taşı fark etmenin en iyi yolu yandan görünümüdür.

Çoğu satıcı pırlanta sunumu yaparken pırlantanın BGM olup olmadığını tüketiciye açıklamaz. BGM pırlantalar NO BGM pırlantalara oranla %40-%50 civarlarında daha uygun fiyatlıdır.

Elinizdeki pırlantanın BGM olduğunu bilmeden pırlantayı satmak istediğinizde eğer karşınızda profesyonel bir pırlanta uzmanı varsa taşın fiyatını oldukça düşürebilir hatta satın almak istemeyebilir.

Niş Pırlanta; pırlanta ithal ederken her bir pırlantayı 4C kriteri'nin ötesinde detaylı olarak inceleyip en iyi ve kusursuz pırlantaları seçerek müşterilerine sunar.

Harfleri değil güzelliği satın alın.

Yorum bırakın
Toplam Yorum Sayısı 0
Captcha
Henüz yorum eklenmemiş
Loading
İşleminiz Sürüyor, Lütfen Bekleyiniz