Çağrı Merkezi

HRD ve GIA Mücevher Sertifikası Nedir

HRD ve GIA Mücevher Sertifikası Nedir
18 Mayıs 2023
HRD ve GIA Mücevher Sertifikası Nedir

Pırlanta Sertifikası Nedir?

Parıltılarıyla göz kamaştıran pırlantaları alırken kalitesinden, değerinden emin olmak gerekiyor. Bunun için 4C kuralının yanında pırlanta sertifikası, aklınızdaki soru işaretlerinin giderilmesinde önemli bir unsur. Değerli taşınız, pırlantanız için bir kimlik olan pırlanta sertifikasıyla birçok gerekli bilgiyi edinmiş olursunuz. Böylelikle pırlantalar sahteciliğe karşı denetlenerek, tescillenir. Eğitimli profesyoneller, laboratuvarda; büyüteç veya mikroskop gibi profesyonel araçları kullanarak pırlantaları değerlendirir, inceler ve ölçer. Laboratuvar raporu veya sertifikası, bir derecelendirme kuruluşu tarafından verilir ve elmasın renk, netlik, uzunluk ve genişlik gibi çeşitli öğelerini açıklar. Hangi laboratuvarın güvenilir olduğunu, hangilerinin olmadığını bilmek bu noktada önemlidir. Saygın bir derecelendirme kuruluşundan sertifikalı bir elmas satın aldığınızdan ve satın almadan önce elması yakından gözden geçirdiğinizden emin olun. Unutmayın pırlantanızın kimliği ve parmak izi sertifikasıdır.

Ülkemizde de popüler ve güvenilir olan iki uluslararası pırlanta derecelendirme kuruluşu vardır:

GIA Sertifikası

GIA (Amerika Gemoloji Enstitüsü), en saygın ve ünlü elmas derecelendirme kuruluşudur. Oldukça tutarlıdırlar ve herhangi bir pırlanta satın alırken kişilere sundukları bilgiler ışığında büyük kolaylık sağlarlar. GIA'nın elmas satışında herhangi bir finansal payı yoktur ve pırlantaları çeşitli kalite ve unsurlar üzerinde değerlendirirler. GIA, en sübjektif ölçekler olan kesim ve berraklığı titiz şekilde derecelendirme konusunda bir üne sahiptir. GIA, yüksek itibarı, kanıtlanmış tutarlılığı ve geçmişi nedeniyle önemli bir sertifikalandırma kuruluşudur.

HRD Sertifikası

HRD (Elmas Yüksek Konseyi), Avrupa merkezli bir elmas derecelendirme kuruluşudur. Pırlanta satın alırken şahısların şüphe duymamasını sağlayan HRD, hazırladığı belgeyle, pırlantanın değerini ortaya koyan en önemli 4 kuralı, kesin tutarlılık ve doğrulukla ortaya koyar. Kurum sertifikalandırdığı her ürünün kayıtlarını da dijital ortamda bulunduruyor. HRD tarafından sertifikalandırılmış pırlantaları şüpheye düşmeden satın alabilirsiniz.

Yorum bırakın
Toplam Yorum Sayısı 0
Captcha
Henüz yorum eklenmemiş
Loading
İşleminiz Sürüyor, Lütfen Bekleyiniz